Er zijn¬†7 basischakra’s. Wat zijn chakra’s, wat doen ze in je lichaam, waar staat elke chakra voor? Chakra betekend letterlijk wiel en kun je zien als een draaikolk, deze helpen je levensenergie stromen door je lichaam.

Ieder chakra heeft haar eigen kleur en uitdaging. Je leert met de workshops Kleur je Leven hoe je een betere balans houdt in deze energiecentra. Deze oefeningen brengen jou groei, een blij gevoel en zijn een hoe je ook thuis dit toe kan passen.

Kleuren van de Chakra’s

De kleuren zijn: 1ste Stuit Chakra, rood, je veilig voelen 2de Sacraal Chakra, oranje, seksualiteit, creativiteit 3de Zonnevlecht Chakra, geel, zelfwaardering, blijheid 4de Hart Chakra is groen, liefde, vertrouwen, ‘ik bemin en word bemind’ 5de Keel Chakra, blauw, uiten, reiniging 6de Voorhoofd Chakra is paars, bewustzijn en keuzes die je maakt. 7de Kruin Chakra is wit (bevat alle kleuren) optimale stroming van energie door je lichaam, eenheid.

Voorbeeld: 1e chakra
Een voorbeeld: De kleur rood, staat voor je 1ste chakra.
Ik leef, verankerd zijn, levenskracht. Als deze chakra goed werkt dan herken jij jezelf in het volgende: Je veilig voelen, stevig in je schoenen staan, vertrouwen in het leven hebben, je voelt je zeker en bent goed geaard.

Werkt deze 1ste chakra (nog) niet optimaal dan kan er o.a.sprake zijn van: schaamte, onmacht, onzekerheid en/of een onveilig gevoel.
Goed voor je is: verbinden met de natuur en de aarde.  Grenzen stellen!

Wil je oefeningen en technieken leren om jezelf emotioneel krachtiger te maken? Een affirmatie kan zijn: Ik ben veilig en sta met beide voeten op de grond. De leerstof is praktisch, eenvoudig, helder en duidelijk.

Het werken met de chakra’s is een transformatieproces. Als een rups die gaat rusten in haar cocon en er als vlinder uit komt, klaar om te vliegen.
In mijn workshops leer je veel over chakra’s.

Bekijk workshops>